Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ

Kampanis Samaras

 


ΧΟΡΩΔΙΑ ΝΙΚΟΣ ΑΣΤΡΙΝΙΔΗΣ-NIKOS ASTRINIDIS CHOIR
"Χριστουγεννιάτικες Καμπάνες", στο Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νίκης στις 17/12/2012.
Διεύθυνση:Καμπάνης Σαμαράς

 


"Santa Claus" performed in Thessaloniki's Concert Hall (Megaron) at 17 December 2012.

Conductor: Kampanis Samaras

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η σημασία της μουσικής στα παιδιά

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ           
Ο Πλάτωνας έλεγε:
«Η εκπαίδευση στη μουσική είναι ανάγκη επιτακτική γιατί περισσότερο από οτιδήποτε στον κόσμο ο ρυθμός και η αρμονία επηρεάζουν το ενδότερο κομμάτι του εαυτού μας, και ο καθένας από εμάς θα πρέπει να ξέρει πως να το χαλιναγωγήσει.»
 
Η μουσική επηρεάζει τον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών, βοηθά στην ανάπτυξή τους και στη διαμόρφωση μιας ισορροπημένης προσωπικότητας.
Η αξία της μουσικής εκπαίδευσης είναι κάτι που έχει αμφισβητηθεί όχι μόνο από γονείς αλλά και από εκπαιδευτικούς, πιο πολύ από οποιαδήποτε άλλο είδος μόρφωσης.
Ζώντας σε μια κοινωνία που η βασική απαίτηση και αναγκαιότητα κατά παγκόσμια βάση, είναι η ικανότητα να βγάζουμε χρήματα οι εκάστοτε υπεύθυνοι για την εκπαίδευση των παιδιών μας αλλά και οι ίδιοι οι γονείς πολλές φορές ωθούνται στο να παίρνουν τις ανάλογες αποφάσεις.
Η ιδέα της μουσικής εκπαίδευσης από μόνη της είναι καλή. Λίγοι θα έλεγαν ότι δεν θα ήθελαν τα παιδιά τους να ξέρουν κάτι από μουσική. Μα στην ουσία σαν προτεραιότητα, η μουσική εκπαίδευση δεν είναι στη κορυφή των προτιμήσεων όταν οι γονείς βάλλονται από τα πρέπει της σύγχρονης κοινωνίας.
Οι γονείς προτιμούν τα παιδιά τους να μάθουν μια ακόμα ξένη γλώσσα από ότι να μάθουν πιάνο.
Όμως, τα οφέλη της μουσικής στην ανάπτυξη του παιδιού είναι πάρα πολλά και θα πρέπει να εκπαιδευτούν οι γονείς, ώστε να πιστέψουν και οι ίδιοι για την αξία και την προτεραιότητα αυτής της βασικής τέχνης.
Μέσα από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, αποδεικνύεται ότι τα παιδιά που μαθαίνουν από πολύ μικρά μουσική, μαθαίνουν ευκολότερα στο σχολείο. Γίνονται καλύτεροι ακροατές και συγκεντρώνονται πιο εύκολα.
Σε μελέτη που έγινε αποδείχτηκε ότι οι μαθητές που είχαν παιδεία στη μουσική ήταν πιο σωστοί στην οργάνωση της σκέψης τους και στη νοητική τους ευελιξία.
Τα παιδιά που μαθαίνουν από νωρίς κάποιο μουσικό όργανο αναπτύσσουν γρηγορότερα της φυσικές, πνευματικές, συναισθηματικές και κοινωνικές τους δεξιότητες. Μαθαίνουν την ομαδική δουλειά, κινούνται ευέλικτα και με την αποφασιστικότητα που χρειάζεται η επιτυχία του συνόλου και του ατόμου με αποτέλεσμα να ευνοούνται αργότερα στους ίδιους τομείς που απαιτεί η σύγχρονη προσφορά εργασίας και όλα αυτά απολαμβάνοντας την υγιή και θετική συμμετοχή σε ένα σύνολο με φίλους.
Πέρα από τα αυτά, η μουσική αναπτύσσει την δημιουργικότητα και την φαντασία, καθώς και την έκφραση. Προσπαθήστε λοιπόν να ενθαρρύνεται τα παιδιά σας να ασχοληθούν με την μουσική.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Η καταπληκτική ιστορία του μουσικού Michel Petrucciani (ΒΙΝΤΕΟ)
perierga.gr - Η καταπληκτική ιστορία του μουσικού Michel Petrucciani






Γεννήθηκε με όλα του τα κόκκαλα σπασμένα - με την τέχνη και την επιμονή του όμως έδωσε ένα κορυφαίο μάθημα ζωής!


«Κάποιες φορές πιστεύω πως κάποιος εκεί ψηλά με έσωσε απο το να είμαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος» έλεγε συχνά χαριτολογώντας…. Δυστυχώς δεν είχε την «τύχη» να γεννηθεί και αυτός όπως σχεδόν όλος ο κόσμος, υγιής, αλλά είχε την θέληση και το πείσμα να γίνει ένας απο τους καλύτερους στο είδος του.

Δεν ήθελε ο κόσμος να τον λυπάται για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν σε όλη του την ζωή, ήθελε να τον θαυμάζει για την σκληρή δουλειά που έκανε τόσα χρόνια.

Με τη γέννηση του (28 Δεκεμβρίου 1962) προκάλεσε θλίψη στην οικογένεια του αλλά και σε όλη την κοινότητα του Orange της Νότιας Γαλλίας απ’ όπου καταγόταν.



Το βρέφος της οικογένειας Petrucciani γεννήθηκε με όλα του τα κόκκαλα σπασμένα. Οι γιατροί αμέσως διέγνωσαν την σπάνια αρρώστια του ατελή οστεογένεση -ή «γυάλινα κόκκαλα» όπως συνηθίζεται να την αποκαλούν. Δυστυχώς τα κακά μαντάτα συνεχίστηκαν αφού οι γιατροί
δεν του έδιναν περισσότερα απο 20 χρόνια ζωής.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Η μουσική «μεγαλώνει» έξυπνα παιδιά

Η μουσική «μεγαλώνει» έξυπνα παιδιά
Πρόσφατη έρευνα υποστηρίζει ότι η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου σε μικρή ηλικία επιταχύνει την ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων.
Όπως δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Neuroscience»,
τα παιδιά που μαθαίνουν ένα μουσικό όργανο πριν από την ηλικία των 7 ετών,
εμφανίζουν διαφορετικές δομές στον εγκέφαλό τους.
Φαίνεται πως σε εκείνη την ηλικία υπάρχει ένα «παραθυράκι»,
όπου η μουσική εκπαίδευση αλληλεπιδρά με το ρυθμό ανάπτυξης των κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών, προκαλώντας έτσι μακροπρόθεσμες αλλαγές στον εγκέφαλό τους.

Με τη βοήθεια απεικονιστικών μεθόδων, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κονκόρντια στο Μόντρεαλ μελέτησαν τον εγκέφαλο 36 μουσικών κατά την εκτέλεση (μη μουσικών) ασκήσεων κινητικών δεξιοτήτων. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες:
Σε εκείνους που είχαν ξεκινήσει την ενασχόληση με τη μουσική πριν από την ηλικία των 7 χρόνων, και σε εκείνους που ξεκίνησαν αργότερα. Υπήρχε και μια τρίτη ομάδα εθελοντών, οι οποίοι δεν είχαν διδαχθεί ποτέ μουσική.
 
Οι ειδικοί, λοιπόν, παρατήρησαν ότι οι συμμετέχοντες της πρώτης ομάδας εμφάνιζαν μεγαλύτερη ακρίβεια στο συγχρονισμό των κινήσεών τους συγκριτικά με τις άλλες δύο ομάδες.
Οι απεικονίσεις του εγκεφάλου τους αποκάλυψαν συσσωρευμένη λευκή ουσία στο μεσολόβιο, δηλαδή στη μεγάλη δέσμη των νευρικών ινών που συνδέουν τις κινητικές περιοχές του δεξιού και του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου.

Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν ίσχυε για τους συμμετέχοντες των άλλων δύο ομάδων, στους οποίους δεν παρατηρήθηκε καμία διαφορά ως προς την ανάπτυξη των συγκεκριμένων περιοχών του εγκεφάλου τους.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, ενδεχομένως αυτό να σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες αλλαγές προκαλούνται είτε σε πολύ μικρή ηλικία είτε ποτέ.
Όπως εξηγεί η δρ. Βιρτζίνια Πένχιουμ, επικεφαλής της μελέτης και καθηγήτρια Ψυχολογίας, η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου απαιτεί συγχρονισμό ανάμεσα στις κινήσεις των χεριών και στα οπτικοακουστικά ερεθίσματα που δέχεται ο οργανοπαίκτης. Όσο νωρίτερα αρχίσει μαθήματα μουσικής ένα παιδί, τόσο μεγαλύτερος είναι ο συγχρονισμός μεταξύ τους.
«Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι όσοι ξεκινούν την εκμάθηση μουσικού οργάνου σε μικρή ηλικία, αποκτούν ορισμένες δεξιότητες που τους συνοδεύουν για όλη τους τη ζωή», τονίζει. «Αυτό, όμως, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα γίνουν καλύτεροι μουσικοί από άλλους. Οι μουσικές επιδόσεις απαιτούν ικανότητες και πολλά άλλα μη μετρήσιμα στοιχεία. Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου σε μικρή ηλικία θα μπορούσε να ευνοήσει την έκφραση της ιδιοφυΐας, αλλά δεν μας καθιστά αυτόματα ιδιοφυΐες στη μουσική», προσθέτει η ειδικός.

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

ΑΙΣΕ -ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΠΕΡΑ

Φωτογραφία: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΥΛΑΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

«A Ϊ Σ Ε»

Μια σύγχρονη όπερα του Καμπάνη Σαμαρά

Η όπερα «Α Ϊ Σ Ε», σε μουσική Καμπάνη Σαμαρά και λιμπρέτο Παναγιώτη Γούτα, δίνει την πρώτη της παγκόσμια εκτέλεση στις 5 Ιουνίου και για ακόμη δυο παραστάσεις (6/6,7/6) στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ στην Θεσσαλονίκη.
Το έργο μεταφέρει στον μαγικό κόσμο της μουσικής το ομώνυμο διήγημα του Παναγιώτη Γούτα «ΑΪΣΕ». Παράλληλα, η χρήση μουσικών εννοιών στο λιμπρέτο, η ζωντανή 24μελής συμφωνική ορχήστρα και η παρουσίαση της διαδικασίας της σύνθεσης από τους 28 ηθοποιούς - τραγουδιστές (12 σολίστες και 16 tutti) φέρνουν τον θεατή σε επαφή με τον τρόπο παραγωγής της μουσικής.
Το έργο «ταξιδεύοντας» μουσικά μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μέσα από τις ιδιωματικές και ηχοχρωματικές αντιθέσεις δημιουργεί μια μυστηριακή ατμόσφαιρα, με την οποία συμπορεύεται η ορχήστρα πλαισιώνοντας τη συναισθηματική φόρτιση του έργου. 
Πρόκειται για μια μεγάλη και σύγχρονη παραγωγή για τα ελληνικά δεδομένα, που στηρίζεται στο μεράκι, στην αγάπη αλλά και στον εθελοντισμό. 
Προσκαλούμε όλους εσάς, που πιστεύετε στην αναβάθμιση και την εξέλιξη της κοινωνίας μας μέσα από τον πολιτισμό και ειδικά μέσα από την παιδεία, που προσφέρει αυτού του είδους η τέχνη, να μας στηρίξετε με την παρουσία σας.

Σας ευχαριστούμε θερμά,
Ο συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας

Καμπάνης Σαμαράς

Είσοδος: 
12 ευρώ (κανονικό εισιτήριο)
8 ευρώ (φοιτητικό/ανέργων/πολύτεκνων)

Προπώληση εισιτηρίων: 
Στο Θέατρο Αυλαία - Τσιμισκή/Πλατεία ΧΑΝΘ, τηλέφωνο 2310237700

Η ΥΠΟΘΕΣΗ 

Μια ερωτική τραυματική εμπειρία κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του βασικού ήρωα του έργου, σε ακριτική πόλη της Θράκης, αναβιώνει μετά από χρόνια, έξω από ένα ημιπαράνομο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, στα σκοτεινά σοκάκια της σαρκός, στο «κολαστήριο του έρωτα» με τις ξύλινες σκάλες. Μια μισοτελειωμένη μελωδία, ένα μουσικό κομμάτι που σίγησε εδώ και δεκαετίες, ολοκληρώνεται εκείνη μόλις τη στιγμή. Κι ένα κορίτσι, δεκαεφτά στα δεκαοχτώ, ψηλόλιγνο, με πράσινα μάτια, αχυρένια μαλλιά και απαλή επιδερμίδα, γδύνεται μπροστά στον Ερμή, με άνεση και εμπειρία ώριμης γυναίκας, που του τάζει τα πάντα. Είναι άραγε η Αϊσέ, ο ανεπίδοτος έρωτας του παρελθόντος ή κάποιο ζοφερό παιχνίδι του νου και της μνήμης, που κάνει τον Ερμή να παραλύσει; Θα ολοκληρωθεί στο μυαλό του η παλιά μελωδία και θα λυτρωθεί ή όλα θα μείνουν ένα αξεδιάλυτο κουβάρι στην ψυχή και στη συνείδησή του;
Ένα μουσικό θέατρο, με στοιχεία ψυχοδράματος, βασισμένο σε κάποιο παλιό διήγημα του Παναγιώτη Γούτα, που μεταποιήθηκε από τον ίδιο σε λιμπρέτο, έλαβε σάρκα και οστά επί σκηνής χάρη στην εμπνευσμένη μουσική του Καμπάνη Σαμαρά και τη σκηνοθετική δεξιοτεχνία της Κατερίνας Καρατζά. Μια ιστορία μνήμης, ερωτικής αγωνίας και εντέλει ψυχικής λύτρωσης μέσα από τη μουσική, που μας υπενθυμίζει πως η πρώτη, η ρομαντική αγάπη, μπορεί κάποιες φορές να διαρκέσει για πάντα.
 

Με τη ματιά του σκηνοθέτη  

........Αισέ την φώναζαν θαρρώ ....
Μιά αφορμή είναι η Αισέ για τον Ερμή , μια αφορμή για να επιστρέψει σε εκείνα τα χρόνια της αθωότητας , της νιότης τότε που ο έρωτας ήταν εξιδανικευμένος και η μουσική ζωντανή! 
Μετά από τριάντα χρόνια ζητάει να αναμετρηθεί με το παρελθόν και να συνθέσει το μεγάλο παζλ της μνήμης του μέσα από την αίσθηση του σώματος της Αϊσέ και μιας μουσικής που ξεθώριασε, μια επώδυνη αλλά αναγκαία επιστροφή στα χρόνια της νεότητας, η οποία θα τον οδηγήσει στην απελευθέρωση και την κάθαρση.
Οι μνήμες στοιχειώνουν τον Ερμή, αν και αχνές και ξεθωριασμένες παίρνουν ανθρώπινη υπόσταση ξεπηδώντας από το μυαλό του.
Το έργο αρθρώνεται σε τρία επίπεδα: οι μνήμες, το παρόν του ήρωα και το ταξίδι της απελευθέρωσής του όταν ο Ερμής συμφιλιωμένος με τις μνήμες του παρελθόντος του, εκείνες του σώματος, της μουσικής, της σάρκας, των ερώτων θα επιστρέψει στα είκοσί του χρόνια.
Η σύνθεση του Καμπάνη Σαμαρά χρησιμοποιεί ένα ιδιότυπο "θραυσματικό " αφηγηματικό και συγχρόνως κινηματογραφικό στυλ, το οποίο εξυπηρετεί απόλυτα την δομή του κειμένου και την δραματουργία .

Ένα έργο άχρονο, εσωτερικό και ένα ταξίδι αυτογνωσίας, Μια ζωή, μια Μουσική.
Μία πόλη, μια νέα αρχή. 
Μεθυσμένος ξεφεύγει
Απ' τα παλιά 

Κατερίνα Καρατζά

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

Μουσική: Καμπάνη Σαμαρά
Λιμπρέτο: Παναγιώτη Γούτα 
Μουσική διεύθυνση: Καμπάνης Σαμαράς
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Καρατζά
Σκηνικά - Κουστούμια: Μαρία Μυλωνά
Διδασκαλία Χορωδίας: Βασιλική Κατσούκα 
Μουσική Προετοιμασία: Χ.Συγγούνης-Μ.Γούτης-Ν.Καριοφύλλη-Ν. Δονικιάν 
Φωτισμοί: Αντώνης Διρχαλίδης
Video Art Design: Τηλέμαχος Κοεμτζόπουλος
Ηχοληψία: Γιώργος Μπακάλης
Σχεδιασμός αφίσας & προγράμματος: Νίκος Πασχάλης
Φροντιστές: Καραϊλανίδου Αναστασία, Θεολόγος Σαμαράς, Ανδρομάχη Σμαράγδα

ΡΟΛΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΣΟΛΙΣΤΕΣ 

Αϊσέ : Έλλη Χατζηκυριακίδου(5-6/6) & Ελένη Κομνή(7/6).........Σοπράνο 

Ερμής : Αστέριος Τσέτσιλας........................Τενόρος

Κοπέλα : Ζωή Λιάπη (5,7/6) & Νατάσα Κοψαχείλη (6/6)..........Σοπράνο

Άλκης : Βλαδίμηρος Σιαμέτης.................. Τενόρος

Κοσμάς : Αθανάσιος Τσολάκης.....................................Βαρύτονος

Ξενοδόχος : Θεόδωρος Πάντσιος................. Μπάσος

Πωλητής : Θεόδωρος Πάντσιος .................... Μπάσος

Μεσάζων του έρωτα : Θεόδωρος Πάντσιος.............. Μπάσος

Ελπίδα : Ελισάβετ Σταμνά / Γεωργία Γκουγκουστάμου ................ Μετζοσοπράνο

Κοπέλα του πληρωμένου έρωτα : Νατάσα Κοψαχείλη.......... Σοπράνο 

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
"Imperfectio"

Flauto/Νέι: Νίκος Παπαπαρασκευάς
Oboe: Παναγιώτης Κουγιουμτζόγλου
Clarinet: Δημήτριος Παπαϊωακείμ 
Basson/Fagot: Μαρία Παπαδημητρίου 
Sax-Alto: Γιώργος Λιγερίδης 
Horn/Corn in F: Τραϊανός Παπαδόπουλος 
Trumpet: Λεωνίδας Βλάχος 
Trombone: Μενέλαος Καραγιάννης 
Timpani: Όσκαρ Κατσουρήν 
Percussion I: Ντόλη Λιανά
Percussion II: Στέλιος Μαρωνίδης 
Piano: Νίκος Ζαφρανάς 
Violin I: - Δημήτριος Μανδρινός - Αριστείδης Βοσκίδης 
Violin II: Ελένη Σγουρομάλλη - Κατερίνα Σαμαρά 
Viola: Αθηνά Καραμούζη - Σταθούλα Χατζηαγόρου 
Violoncello: Αναστασία Αράπη-Αναστασία Λιβάνου
Contrabass: Φώτης Ζαφειρίου - Μαργαρίτα Γούμπερη 
Elektr. Guitar. Μιχάλης Μιτκούδης 
Bass Guitar: Σάββας Ερμείδης 

Συμμετέχει η μικτή χορωδία « Νίκος Αστρινίδης» Θεσσαλονίκης σε διδασκαλία και προετοιμασία της μαέστρου, Βασιλικής Κατσούκα-Σαμαρά

Χορηγός επικοινωνίας:
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
agelioforos.gr

Χορηγοί:
ΜΑΥΡΟΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ
ASTRA AIRLINES
ΓΑΤΙΔΗΣ FRESH
ΑΡΤΟΧΩΡΑ
"ΑΣΤΡΙΝΙΔΕΙΟ" ΩΔΕΙΟ
ΩΔΕΙΟ "Ε.ΣΑΜΑΡΑ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΥΛΑΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

«A Ϊ Σ Ε»...

Μια σύγχρονη όπερα του Καμπάνη Σαμαρά

Η όπερα «Α Ϊ Σ Ε», σε μουσική Καμπάνη Σαμαρά και λιμπρέτο Παναγιώτη Γούτα, δίνει την πρώτη της παγκόσμια εκτέλεση στις 5 Ιουνίου και για ακόμη δυο παραστάσεις (6/6,7/6) στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ στην Θεσσαλονίκη.
Το έργο μεταφέρει στον μαγικό κόσμο της μουσικής το ομώνυμο διήγημα του Παναγιώτη Γούτα «ΑΪΣΕ». Παράλληλα, η χρήση μουσικών εννοιών στο λιμπρέτο, η ζωντανή 24μελής συμφωνική ορχήστρα και η παρουσίαση της διαδικασίας της σύνθεσης από τους 28 ηθοποιούς - τραγουδιστές (12 σολίστες και 16 tutti) φέρνουν τον θεατή σε επαφή με τον τρόπο παραγωγής της μουσικής.
Το έργο «ταξιδεύοντας» μουσικά μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μέσα από τις ιδιωματικές και ηχοχρωματικές αντιθέσεις δημιουργεί μια μυστηριακή ατμόσφαιρα, με την οποία συμπορεύεται η ορχήστρα πλαισιώνοντας τη συναισθηματική φόρτιση του έργου.
Πρόκειται για μια μεγάλη και σύγχρονη παραγωγή για τα ελληνικά δεδομένα, που στηρίζεται στο μεράκι, στην αγάπη αλλά και στον εθελοντισμό.
Προσκαλούμε όλους εσάς, που πιστεύετε στην αναβάθμιση και την εξέλιξη της κοινωνίας μας μέσα από τον πολιτισμό και ειδικά μέσα από την παιδεία, που προσφέρει αυτού του είδους η τέχνη, να μας στηρίξετε με την παρουσία σας.

Σας ευχαριστούμε θερμά,
Ο συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας

Καμπάνης Σαμαράς

ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΒΑΚΧΟ - < IN MEMORIAM >




ΧΟΡΩΔΙΑ ΝΙΚΟΣ ΑΣΤΡΙΝΙΔΗΣ-NIKOS ASTRINIDIS CHORUS

"ΙΝ ΜΕΜΟRIΑΜ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΣΤΡΙΝΙΔΗ 30/4/2012 Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

"Ώδή στον Βάκχο" του Νίκου Αστρινίδη

Διεύθυνση Χορωδίας:Βασιλική Κατσούκα
Βοηθός Μαέστρου:Αποστολία Νικούλη
Πιάνο: Nune Donikian

MOZART - AVE VERUM CORPUS





ΧΟΡΩΔΙΑ ΝΙΚΟΣ ΑΣΤΡΙΝΙΔΗΣ-NIKOS ASTRINIDIS CHORUS

"Ave Verum Corpus" του W.A.Mozart στην εκδήλωση των ωδείων Σαμαρά και Αστρινίδειο στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, 11/03/2012.
Συμμετέχει η ορχήστρα των ωδείων ονόματι "Σπύρος Σαμάρας"

Διεύθυνση ορχήστρας:Καμπάνης Σαμαράς

Διεύθυνση Χορωδίας:Βασιλική Κατσούκα, Βοηθός Μαέστρου:Αποστολία Νικούλη

ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΟΣ ΑΦΙΞΙΣ


Kampanis Samaras
 


"The storm's arrival", op.30, a composition for the Greek Comporsers Union. A trilogy dedicated to the love and the sucrifices that a mother has to do to see her children happy.
The "storm" is the huge feeling of love that a mother feels for her child. This exact feeling makes her go on even in the hardest conditions.

Composer: Kampanis Samaras
Piano:Kampanis Samaras
Poetry by: Foteini Fotiadou

Video by Liapi Zoi
We do not own any of the pictures' copyright.